Pe urmele perlelor
Magazinul nostru online a aparut in urma cu 12 ani in Romania, intr-un moment de pionierat atat pe piata online cat si pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte tari, cum ar fi Anglia, Franta, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nunta sau sunt mostenire de familie, in Romania doar aurul si piesele rare din argint aveau acest rol. Dar destul de repede au strarnit curiozitatea si au castigat increderea clientilor nostri. A contat foarte mult in acest proces disponibilitatea noastra in a da mai departe informatii concrete si corecte despre perle, despre categoriile de calitate, raportul corect calitate-pret. De asemenea a contat faptul ca am fost direct importatori si preturile au putut fi mentinute la un nivel foarte bun.
De fapt, ideea principala a acestui magazin a fost ca fiecare femeie sa aiba acces la o bijuterie cu perle si in acest scop am avut intotdeauna o plaja larga de produse cu preturi diferite, multe dintre ele sub 100 de lei. Ce cadou, la un pret bun, poate fi mai potrivit ca o bijuterie cu perle?
Alte doua motive pentru care am putut pastra increderea clientilor nostri, probabil si cele mai importante, au fost faptul ca am insotit fiecare bijuterie de un Certificat de Garantie care certifica tipul perlei (de apa dulce sau sarata), montura bijuteriei( argint, aur sau aliaj metalic), placarea si/ sau incrustarea cu alte pietre sau cristale si faptul ca modalitatea de Retur a fost o procedura foarte simpla – orice produs poate fi returnat in termeni de 30 de zile fara nici o explicatie, poate fi schimbat sau modificat( un beneficiu care ar trebui sa existe, spunem noi, pentru toti clientii magazinelor online, care nu au ocazia de a vedea de aproape un produs sau de a-l proba).
Un alt avantaj evidentiat de clientii nostri a fost faptul ca benficiaza de personalizarea produsului: fie este modificata lungimea, fie culoarea, poate fi schimbata montura, modelul sau se poate crea un model cu totul nou dupa ideea sau tinuta clientei. In aceste conditii, un colier se va aseza exact cum trebuie la gat, o bratara nu va aluneca de pe mana si cerceii se vor potrivi cum trebuie in functie de lungimea gatului. Nu vor fi doar niste bijuterii standard ci lucrate sa se potriveasca.
De asemenea, tinand cont tot timpul de parerea clientilor, am cautat sa aducem o gama cat mai larga de perle de provenienta si calitati diferite. Astfel incat, in prezent, puteti gasi in magazinul nostru o gama extrem de bogata de perle naturale: stralucitoarele perle de Akoya, exoticele perle Tahitiene, pretioasele perle Edison, perle de apa dulce cu un pret imbatabil, boemele perle Baroque, in toate culorile, in peste 1000 de de bijuterii cu design original.
Pentru orice alte detalii va stam cu drag la dispozitie, in scris sau la telefon.
Despre perle si bijuterii cu perle
Bijuteriile cu perle vor fi întotdeauna la modă iar valoarea lor nu scade niciodată.
În prezent, aproape 100% din perlele vândute sunt perle de cultură, singura deosebire faţă de perlele descoperite accidental(şi foarte, foarte rar) este faptul că acestea din urmă nu conţin nucleu adăugat de om, ci se formează în jurul unui bob de nisip intrat în scoică . Însă amândouă tipurile de perle sunt perle naturale, şi nu artificiale, formate în urma unui proces al scoicii de a se auto-apăra.
Doar 10% din scoici accepta insa nucleul introdus. Acesta este rejectat, dar unele dintre ele, chiar si in aceste conditii, incep sa depuna sidef pe manta, formand asa numitele „keshi” perle naturale fara nucleu, de forme neregulate, care insa sunt foarte apreciate. De-a lungul unei perioade de mulţi ani , acest învelis , creşte constant prin secretarea continuă de către scoică a sidefului , formând perla , folosita apoi in bijuteriile cu perle.
Lustrul , irizările şi culorile specifice sidefului depind de numarul şi grosimea straturilor depuse prin suprapunere . Mărimea , forma şi culoarea unei perle sunt determinate de combinarea mai multor factori , inclusiv de către mărimea şi forma "intrusului" , sau de faptul dacă scoica este de apă dulce sau de apă sărată , sau de regiunea geografică unde trăieşte scoica . De ce perlele pot avea un preţ foarte ridicat ? La o mie de scoici pescuite , un procent foarte mic poartă perle , iar dintre acestea probabil doar una din zece mii este o perlă cu calităţi foarte bune.
Criteriile în funcţie de care se stabileşte valoarea unei perle : diametru , greutate , orient , culoare , strălucire şi formă . Greutatea perlelor se măsoară în grani (nu este acelaşi lucru cu gramul). 1 gran = 0.05 grame (1gram = 20 grani) . Gradul de strălucire este dat de strălucirea unei pete de lumină care se reflectă pe suprafaţa perlei , cu cât acest contur este mai mare cu atât stralucirea e mai bună . Irizaţiile sidefului din care este alcătuită perla poartă denumirea de orient. Aşa cum s-a menţionat , perlele au mai multe culori , însă cele mai valoroase şi cel mai des folosite pentru bijuteriile cu perle sunt alb-argintiu , roz , crem , auriu , bleu-gri şi negru.
Perlele de Akoya
ROZ ARGINTIU CREM
Perlele Tahitiene
VERZUI ROSCAT ARGINTIU
Perle South Sea Aurii
AURIU ROZ ARGINTIU
Perle South Sea Albe
ROZ ARGINTIU CREM
Combinaţia de luciu , culoare , mărime , netezime şi simetrie este cea care conferă valoare fiecărei perle în parte . Fără să fie absolute sau unice , comercianţii de perle consideră drept "standard " două sisteme de sortare - sistemul AAA-A (calificativul AAA revenind perlelor de cea mai bună calitate) şi sistemul A-D (sistemul tahititan) ; nu trebuie să pierdem din vedere că vorbim totuşi de nişte sisteme "indulgente" de clasificare , care lasă loc interpretărilor şi aprecierii personale .
Perlele au marimi diferite
Categorii diferite