Subcategorii

 • Perle Edison

  Bijuterii rare, realizate din din impresionantele perle Edison, create sub brandul Kaskadda, marca inregistrata in 27 de tari in Europa. Perlele Edison sunt printre cele mai cele mai spectaculoase, mari si valoroase din lumea perlelor. Bijuterii exceptionale realizate din gigantele perle Edison, perle care au reusit sa imbine marimea perlelor de apa dulce cu stralucirea celor de apa sarata. Nicio alta perla naturala de cultura nu are asemenea caracteristici: marimea si stralucirea specifice perlelor Edison.

  O bijuterie cu perle naturale Edison confera eleganta si exclusivitate celei care o poarta, valoarea si frumusetea ei dainuind peste vreme.

  Perlele naturale Edison de calitate sunt rare, astfel incat numarul de bijuterii realizate cu ele este extrem de mic, clasandu-se in categoria bijuteriilor exclusiviste.

  Pentru ca perlele naturale Edison sunt rare, iar cele de calitate foarte buna, cum sunt cele folosite la realizarea acestor bijuterii, sunt foarte rare, pot exista discontinuitati ale stocului pe perioade nedeterminate.

  Fiecare bijuterie din aceasta categorie este o piesa de colectie, iar cantitatea perlelor de aceasta marime si calitate este limitata.

  Despre perlele Edison:

  * perlele Edison sunt o specie gigant de perle de apa dulce, dar cu trasaturile exotice, culorile si calitatea perlelor de apa sarata (Akoya, Tahitiene sau South Sea);

  * daca o perla de Akoya este conceputa in aproximativ 2-3 ani, o perla Tahitiana in aproximativ 3 ani, iar o perla South Sea in aproximariv 4 ani, o perla Edison are nevoie de 3-5 ani pentru formare;

  * doar o singura perla Edison este cultivata intr-o scoica astfel incat sa poata creste cat de mult se poate. Sunt caracterizate prin faptul ca au un luciu deosebit si pot avea culori extrem de puternice pornind de la alb si ajungand la roz, auriu, metalic, pruna si mov.

  * marimea lor variaza, dar pot ajunge pana la 16 mm in diametru (foarte rar), iar suprafata lor este similara cu cea a perlelor Tahitiene sau a celor South Sea.

  * marimea perlei este un factor important atunci cand hotarati sa va achizitionati o astfel de bijuterie:

  - cele de 8-10 mm pot fi purtate la birou sau la intalnirile formale

  - cele de 11-15 mm, fiind opulente si pretioase se poarta seara, la petreceri sau evenimente somptuoase.

   

 • Perle South Sea

  Bijuterii rare, realizate din exoticele perle aurii South Sea, create sub brandul Kaskadda, marca inregistrata in 27 de tari in Europa. Perlele aurii South Sea sunt cele mai cele mai spectaculoase si cele mai valoroase din lumea perlelor. Un colier poate costa si peste 100.000 de euro. Ele sunt cultivate intr-o molusca uriasa cu marginile aurii Pinctada maxima. Datorita raritatii acesteia si sensibilitatii de care da dovada pe parcursul cresterii perlei, cultivarea perlelor South Sea este foarte dificila si mult, mult mai scumpa decat la celelate perle de apa sarata.

  Perlele South Sea sunt foarte rare, astfel incat numarul de bijuterii realizate cu ele este extrem de mic, clasandu-se in categoria bijuteriilor exclusiviste.

  O bijuterie cu perle aurii South Sea confera eleganta si exclusivitate celei care o poarta, valoarea si frumusetea ei dainuind peste vreme.

  Pentru ca perlele de South Sea sunt rare, iar cele de calitate foarte buna, cum sunt cele folosite la realizarea bijuteriilor Kaskadda, sunt foarte rare, pot exista discontinuitati ale stocului pe perioade nedeterminate.

  Fiecare bijuterie din aceasta categorie este o piesa de colectie, iar cantitatea perlelor de aceasta marime si calitate este limitata.

  Despre perlele South Sea:

  * valoarea unei perle South Sea, in afara de marime si imperfectiunile de la suprafata, este strans legata de cat de puternica este culoarea. Ele au un colorit care porneste de la alb, dar este un alb cu tonuri argintii, specific perlelor de acest tip, si trece prin galbui deschis pana la auriu foarte puternic. Cele mai scumpe au o nuanta asemanatoare aurului de 24 de karate;

  * spre deosebire de luciul tip oglinda al perlelelor de Akoya, suprafata unei perle South Sea se deosebeste prin aspectul satinat si prin faptul ca pare ca straluceste din interior;

  * daca majoritatea perlelor South Sea albe vin din Australia, cele aurii vin intr-un procent foarte mare din Filipine si Indonezia. Ele sunt vandute la licitatii organizate de marii cultivatori de South Sea, in loturi amestecate de alb cu auriu, licitatii care se tin doar de cateva ori pe an in Japonia si Hong Kong. Deoarece sunt foarte rare, stocul la nivel mondial este foarte mic, astfel ca putine magazine au bijuterii cu perle South Sea.;

  *sunt perlele cu cel mai gros nacru, intre 2 si 4 mm, avand si cel mai lung timp de formare. Daca o perla de Akoya este conceputa in aproximativ 2 ani, o perla Tahitiana in aproximativ 2-3 ani, o perla South Sea poate avea nevoie si de 4 ani;

  * marimea perlei este un factor important atunci cand hotarati sa va achizitionati o astfel de bijuterie:

  - cele de 8-10 mm pot fi purtate la birou sau la intalnirile formale

  - cele de 11-13 mm, fiind opulente si pretioase se poarta seara, la petreceri sau evenimente somptuoase.

 • Perle Tahitiene

  Pescuite din apele Polineziei Franceze incepand cu anii 1700 perlele Tahitiene au fascinant imediat lumea prin marimea si culoarea  lor, fiind cumparate cu sume imense de bani.  Un margaritar negru cu reflexe argintii, verzui sau rosiatice putea fi gasit doar in montura bijuteriilor celor mai bogati oameni ai lumii.

  Culoarea perlelor Tahitiene este unica, fiind singurele perle naturale negre, celalte obtinandu-si culoarea prin nuantarea apei in care au crescut. Perlele Tahitiene au diferite nuante, pe suprafata lor observandu-se reflexe gri, verzui, ciocolatii, ele fiind impropriu numite „negre”, denumirea oficiala fiind „ Perle Tahitiene de cultura natural colorate” , denumire folosita de catre profesionistii din domeniu. 

  Bijuterii rare, realizate din exoticele perle Tahitiene, denumite si „aurul negru” sau „aurul tahitian”, create sub brandul Kaskadda, marca inregistrata in 27 de tari in Europa. Perlele de Tahiti cresc in extrem de putine locuri de pe Pamant, marea majoritate in Polinezia Franceza, in lagunele insulei Tahiti sau in jurul ei. Aceste perle au un regim special, dupa recoltare fiind verificate individual de catre Ministerul Perlelor, un minister creat special pentru verificarea grosimii nacrului si corectitudinea clasificarii lor in functie de calitate, astfel incat doar perlele care corespund tuturor standardelor pot fi exportate. Luciul de pe suprafata lor este tip oglinda, astfel incat reflecta profilul privitorului, o caracteristica foarte importanta in stabilirea calitatii unei perle.

  Bijuteriile cu perle Tahitiene confera eleganta si exclusivitate celei care le poarta, valoarea si frumusetea lor dainuind peste vreme.

  Perlele Tahitiene sunt rare, astfel incat numarul de bijuterii realizate cu ele este extrem de mic, clasandu-se in categoria bijuteriilor exclusiviste.

  Bijuteriile cu perle Tahitiene premium vor fi livrate intr-o cutie de lux, din lemn si vor fi insotite de un certificat de garantie si autenticitate specific perlelor naturale premium.

  Fiecare bijuterie din aceasta categorie este o piesa de colectie, iar cantitatea perlelor de aceasta marime este limitata.

  Despre perlele tahitiene:

  * perlele Tahitiene se caracterizeaza prin aspectul metalic, culoarea deosebita de negru cu diferite nuante, dar si prin marimea lor;

  * o mare parte din productia de perle Tahitiene provine din Polinezia Franceza;

  * marimea perlei este un factor important atunci cand hotarati sa va achizitionati o astfel de bijuterie:

  - cele de 8-10 mm pot fi purtate la birou sau la intalnirile formale

  - cele de 11-13 mm, fiind opulente si pretioase se poarta seara, la petreceri sau evenimente somptuoase.

 • Perle Rare Japoneze Akoya

     Perlele de Akoya, perle de apa sarata, sunt unele dintre cele mai frumoase perle naturale de cultura. Ele se formeaza intr-o scoica relativ mica, stiintific denumita Pinctada fucata. In trecut ele erau pescuite din apele reci ale Japoniei de catre pescuitorii de perle, care-si ungeau corpul cu grasime pentru a-si mentine temperatura, isi infundau urechile cu dopuri de ceara pentru a nu-si sparge timpanele si isi prindeau narile cu un cleste pentru a nu putea respira.

   Perlele de Akoya sunt recunoscute pentru lustrul lor special si culoarea de un alb stralucitor, cateodata cu straluciri de roz sau auriu. Uneori, dar foarte rar, in mod exceptional, au culoarea gri sau albastru deschis. Desi perlele de Akoya seamana cu perlele de apa dulce, ele difera prin forma aproape perfect rotunda si luciul vibrant. De asemenea, daca o scoica de apa dulce poate produce mai multe perle dintr-o data, intr-o Pinctada fucata se poate gasi cel mult una, uneori niciuna. O scoica de apa dulce poate fi folosita de mai multe ori pentru a produce perle, chiar si cele care produc perle Tahitiene se folosesc de 3-4 ori inainte de a fi lasate din nou in libertate, insa cele de Akoya produc o singura data o singura perla.  Raritatea lor este un alt motiv pentru care perlele de Akoya au un pret mai mare.

  Despre perlele de Akoya:

  *perlele de Akoya sunt cultivate in special in Japonia, in zone cu tempearturi mai scazute, uneori cu pana la 14 grade mai jos decat in alte regiuni. Datorita temperaturii scazute molusca va depune nacru pe perla cu o dispunere a sidefului mult mai compacta, de aici si aspectul sau final radiant;

  * in mod natural au culoare alb cu tonuri( roz, argintiu sau albastrui), si foarte rar au o culoare de un albastru ireal;

  * colierul cu perle de Akoya este cel mai cumparat colier din lume de catre mirese;

  *o bijuterie cu perle de Akoya reprezinta cadoul perfect, putand fi purtate intr-o multitudine de ocazii ( nunta, intalniri formale, office, intalniri de afaceri, petreceri, evenimente deosebite) avand o valoare care se pastreaza in timp.

Filtre active