Care este deosebirea dintre perlele naturale si perlele de cultura?

Care este deosebirea dintre perlele naturale si perlele de cultura?

      Un numar foarte mare de oameni se intreaba acest lucru, de fapt este cea mai frecventa intrebare a clientilor din intreaga lume

      Haideti, pentru inceput, sa vedem cateva mituri legate de acest lucru:

Perlele de cultura sunt imitatii sau falsuri
Perlele naturale sunt doar cele de apa sarata
Perlele de cultura si perlele de apa dulce sunt acelasi lucru deci sunt false
Perlele Tahitiene, Akoya si perlele South Sea sunt singurele perle veritabile
Adevaratele bijuterii cu perle sunt realizate doar cu perle salbatice
 
      Citind urmatoarele randuri veti intelege exact caracteristicile celor doua categorii astfel incat veti fi perfect informat, putand lua pe viitor o decizie corecta in alegerea unei bijuterii cu perle.
      Sigura diferenta intre perlele salbatice, numite comun “naturale” si perlele de cultura este inceputul procedeului de creare a perlei de catre scoica. Adica, in momentul in care molusca se deschide pentru a se hrani, se poate intampla ca un firicel de nisip sau un rest organic sa ramana prins in interiorul ei si sa produca o iritatie. In acel moment, ca sistem de aparare, scoica incepe sa secrete sidef si sa-l inveleasca pe "intrus". Strat dupa strat, zi dupa zi, pana in momentul in care este culeasa. La perlele de cultura acel intrus este de fapt o margica, nucleul perlei, introdusa de catre cultivatori pentru a stimula scoica sa inceapa sa depuna sidef si astfel, dupa cativa ani, sa ia nastere o perla. 
laborator

       Metodele moderne de cultivare si recoltare a perlelor  difera enorm de metodele de pescuire a acestora practicate in trecut. In secolele trecute, din cauza cererii imense si a pretului colosal, s-a practicat pescuitul abuziv, fiind dezechilibrate ecologic portiuni intinse de apa. Daca in trecut o scoica de apa sarata era pur si simplu taiata, acum, dupa o recoltare delicata a perlei, ea este reintrodusa in mediul marin pentru refacerea coloniei, iar molustele de apa dulce pot fi folosite de mai multe ori pentru cultivarea perlelor. Pescuitorii de perle au de asemenea conditii incmparabil mai bune decat in trecut, cand mortalitatea era foarte mare intr-o asemenea meserie, fie din cauza inecului, fie pentru ca erau atacati de rechini si alte animale periculoase. 

pescuitor de perle

      Desi procedeul de cultivare a perlelor a fost inventat de un japonez, Kokichi Mikimoto, astazi China este cea mai mare cultivatoare de perle, Japonia detinand, insa, in continuare, suprematia in cultivarea perlelor de Akoya. Multe dintre excursiile in aceste zone exotice au in traseul lor si o vizita la fermele de perle. 

ferma de perle

     Acolo puteti vedea in detaliu intregul procedeu, de la inserarea nucleului in scoici, la dispunerea lor pe suportii speciali, cum sunt scufundati si verificati acesti suporti prevazuti cu plase pescaresti, cum sunt recoltate si apoi clasificate.

suporti perle

        Odata inserat nucleul, incepe procesul de depunere succesiva a sidefului de catre scoica, dar munca fermierilor nu s-a incheiat. Este nevoie de verificari periodice ale culturii, de analize repetate ale apei, de protejarea lor in caz de furtuni sau inundatii. Foarte multe recolte de perle sunt compromise anual din cauze naturale, cea mai periculoasa fiind "mareea rosie" care aproape a distrus aceasta industrie in China acum deceniu. 

ferma perle

       Clasificarea perlelor se face doar de catre personal specializat, cu foarte multi ani de experienta, deoarece evaluarea unei perle se face in functie de 7 criterii.

clasificare perle

      Ca o concluzie, 99,9% din perlele comercializate astazi sunt perle naturale de cultura, cele gasite accidental in ocean sunt foarte rare si foarte scumpe. Una din 10.000 de perle pescuite poate fi folosita la bijuterii, restul sunt de calitate inferioara, astfel ca sunt macinate si folosite in industria alimentara sau cosmetica (cremele si fardurile pe baza de sidef de perle sunt foarte apreciate in Orient). Pentru ca si cele cultivate si cele crescute salbatic au acelasi proces de formare, depunerea de straturi succesive, niciun bijutier nu poate face cu ochiul liber o deosebire intre ele, singura varianta de testare, folosita de marile case de licitatii, unde se vand bijuterii istorice, cu preturi exorbitante, este aparatul cu raze X, care expune nucleul perlei.
      Toate perlele, indiferent de modul lor de crestere au acelasi sistem de evaluare, fiind notate de la A la AAA( mai multe detalii despre cum sunt evaluate perlele puteti citi in acest articol)
      Perlele de cultura sunt  folosite astazi in crearea bijuteriilor, de catre toate marile case de bijuterii, astfel incat s-a adoptat terminologia de „perle naturale de cultura” sau simplu „perle naturale”. 
      

       Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale rare de cultura de apa sarata (Akoya, Tahitiene si South Sea) precum si celebrele perle naturale Edison.

Descoperiți Eleganța Perlelor Naturale în Colecțiile Noastre Exclusiviste

Vă mulțumim că ați citit articolul nostru! Vă invităm să descoperiți colecțiile noastre exclusiviste de bijuterii cu perle naturale. Bijuteriile noastre sunt alegeri excelente atât pentru colecția personală, cât și pentru a fi oferite cadou persoanelor dragi.

Povestea Noastra

Magazinul nostru online a apărut în urmă cu 14 ani în România, într-un moment de pionierat atât pe piața online cât și pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte țări, cum ar fi Anglia, Franța, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nuntă sau sunt moștenire de familie, în România doar aurul și piesele rare din argint aveau acest rol. Dar destul de repede au stârnit curiozitatea și au câștigat încrederea clienților noștri. A contat foarte mult în acest proces disponibilitatea noastră în a da mai departe informații concrete și corecte despre perle, despre categoriile de calitate, raportul corect calitate-preț. De asemenea, a contat faptul că am fost direct importatori și prețurile au putut fi menținute la un nivel foarte bun.

În magazinul nostru online, vă așteaptă o gamă impresionantă de perle naturale, de la strălucitoarele perle de Akoya la exoticele perle Tahitiene și exclusivistele perle South Sea, până la pretioasele perle Edison și perlele de apă dulce cu un raport calitate-preț imbatabil. Cu peste 1000 de bijuterii cu design original, Kaskadda vă deschide ușa către o lume a eleganței și rafinamentului.

Kaskadda se remarcă și prin una dintre cele mai mari colecții cu perle rare premium din Europa, inclusiv perle rare japoneze Akoya, perle rare gigant Edison, perle rare Tahitiene și perle rare South Sea. Kaskadda nu este doar o marcă, ci o poveste înregistrată în 27 de țări din Europa, unde perlele devin simbolul frumuseții autentice și eleganței atemporale.

La Kaskadda, credem că fiecare femeie merită să strălucească cu o bijuterie cu perle naturale. Fiecare achiziție este însoțită de un certificat de garanție, detaliind tipul de perle și montură, pentru a asigura transparență și încredere.

În lumea bijuteriilor online, așteptările pot fi diverse, așa că am adoptat o politică de retur relaxată. Credem că este normal să existe o conexiune perfectă între tine și bijuteria ta, așa că procedura noastră de retur este simplă, rapidă și convenabilă (returul este gratuit) pentru tine. În cazuri rare, în care un produs ajunge cu un defect nedetectat sau nu corespunde așteptărilor tale, ne asigurăm că procesul de retur este unul foarte simplu, iar rambursarea contravalorii returului se realizează în 24-48 de ore de la receptionarea coletului.

Fiecare bijuterie Kaskadda este livrată într-o cutiuță de bijuterii gratuită, pregătită să fie oferită cadou. Pentru fiecare comandă, oferim cadou un saculeț cu mostre de perle, astfel încât să puteți explora și admira frumusețea diverselor forme, dimensiuni și culori ale perlelor de cultură de apă dulce.

Cu pasiunea noastră pentru calitate și autenticitate, mergem personal la cultivatorii din întreaga lume și selectăm manual marea majoritate a perlelor. Acest demers ne-a permis să importăm direct perle naturale de cea mai bună calitate din Japonia, Polinezia Franceză, China, Indonezia, Vietnam, Australia și multe altele. Faptul că suntem importatori direcți ne-a permis să menținem prețurile la un nivel excelent, făcând accesibile bijuteriile cu perle de cea mai înaltă calitate.

Vă invităm să faceți parte din această poveste, să vă bucurați de frumusețea perlelor și să vă asigurați că fiecare bijuterie pe care o alegeți este o alegere inspirată. Lăsați-vă purtate de farmecul perlelor noastre și îmbrățișați eleganța atemporală! Alegeți Kaskadda, alegeți frumusețea autentică!

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

All comments