Cum se evalueaza perlele

Cum se evalueaza perlele

      Gradarea perlelor este  o practica a acestei industrii prin care se stabileste calitatea si implicit pretul bijuteriilor cu perle. Aceste reguli de buna practica au fost stabilite de catre PSLJ (Laboratoarele Japoneze in Studiul Perlelor), SSEF (Institutul de Gemologie Elvetian) si GIA (Institutul de Gemologie American).

      Perlele naturale de cultura de apa dulce( cel mai adesea comercializate) si perlele de Akoya folosesc sistemul de evaluare A-AAA, in timp de perlele Tahitiene folosesc sistemul A-D, fiind acceptat totusi si pentru acestea din urma evaluarea A-AAA.

      Perlele sunt clasificate astfel in functie de 7 factori dupa care trebuie aproximata calitatea bijuteriei:

 1.     Marimea

      La o perla rotunda este masurat diametrul, iar la o perla ovala, baroc sau neregulata se masoara lungimea si latimea.

 1.     Forma

      Sunt trei forme acceptate: perle rotunde( aici intra perlele rotunde sau aproape rotunde), simetrice( perlele ovale, buton sau lacrima) si perlele baroc.

 1.     Culoarea

      Culoare poate sa aiba un ton, o singura nuanta sau sa aiba un efect de curcubeu. 

culori de perle

 1.     Luciul

      Sau lustrul descrie pata de lumina reflectata de suprafata perlei care trebuie sa fie cat mai clara si mai uniforma, cum este acest Colier cu Perle Rare Edison, perle gigant, un hibrid care a reusit sa combine marimea perlelor de apa dulce si luciul perlelor de apa sarata, o noutate in lumea perlelor. 

 1.     Nacrul

      Reprezinta grosimea straturilor de sidef dispuse de catre scoica pe nucleu, precum si netezimea lor. Perlele Tahitiene sunt perlele cu un nacru foarte mare, ele avand un regim special, dupa recoltare fiind verificate individual de catre Ministerul Perlelor, un minister creat special pentru verificarea grosimii nacrului si corectitudinea clasificarii lor in functie de calitate, astfel incat doar perlele care corespund tuturor standardelor pot fi exportate

 1.     Potrivirea

      Consta in uniformitatea perlelor intr-o bijuterie, cercei colier, asortarea lor cat mai mare tinand cont de celelalte 6 caracteristici. Este o munca facuta doar de anumite persoane din industrie, pentru anumite coliere s-a asteptat si 30 de ani pentru o potrivire perfecta. Colierele cu cea mai buna potrivire a perlelor sunt colierele cu perle de Akoya. 

                Mai jos aveti ilustrat in detaliu deosebirile dintre categoriile de perle:

perle a

aa

perle aaa

perle aaaa

 Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale de cultura de apa sarata (Akoya, Tahitiene si South Sea) si perle naturale Edison. Pentru a vedea colectia noastra de bijuterii cu perle naturale montate in aur si argint, dati click pe oricare dintre fotografiile de mai jos: 

Colier Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur si Perle BaroqueBratara Aur si Perle Naturale Premium

Set Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur cu Perle PremiumColier Perle Naturale Baroque

Set Aur si Perle NaturaleInel Aur cu Perla TahitianaSet Aur si Perle Naturale Baroque

Despre Magazinul Nostru

Magazinul nostru online a aparut in 2009 in Romania, intr-un moment de pionierat atat pe piata online cat si pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte tari, cum ar fi Anglia, Franta, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nunta sau sunt mostenire de familie, in Romania doar aurul si piesele rare din argint aveau acest rol. Din fericire, destul de repede au strarnit curiozitatea si au castigat increderea clientilor nostri. A contat foarte mult in acest proces disponibilitatea noastra in a da mai departe informatii concrete si corecte despre perlele naturale, despre clasarea lor si raportul corect calitate-pret.


De fapt, ideea principala a acestui magazin a fost ca fiecare femeie sa aiba acces la o bijuterie cu perle, si in acest scop am avut intotdeauna o plaja larga de produse, in prezent cu peste 5000 de modele. Si ce cadou poate fi mai potrivit decat o bijuterie cu perle?


In toti acesti ani am reusit sa cream parteneriate in intreaga lume, astfel incat acum, ca intr-un mare puzzle, bijuteriile care pleaca catre clientii nostri sunt realizate din perlele care intrunesc criteriile noastre de calitate, alese direct de la cultivatorii de perle din Japonia, China, Tahiti, Indonezia, Polinezia Franceza, Hawaii, Australia. Doar in acest fel am reusit sa asiguram o calitate de exceptie si una dintre cele mai mari colectii de perle rare din Europa, la un pret foarte bun. In prezent, puteti gasi in magazinul nostru, sub brandul Kaskadda, marca inregistrata in 27 de tari in Europa, o gama extrem de bogata de perle naturale: stralucitoarele perle de Akoya, exoticele perle Tahitiene, pretioasele perle Edison, perle de apa dulce cu un pret imbatabil, boemele perle Baroque, in toate culorile, marimile si formele.


Siguranta si transparenta

Alte doua motive pentru care am primit increderea clientilor nostri, si aceste doua motive au cantarit foarte greu atunci cand ne-au ales, au fost faptul ca am insotit fiecare bijuterie de un Certificat de Garantie (care certifica tipul perlei si montura bijuteriei), dar si faptul ca modalitatea de retur a fost o procedura foarte simpla – orice produs poate fi returnat in termenul prevazut de lege fara nici o explicatie sau poate fi schimbat ori modificat, un beneficiu care ar trebui sa existe, spunem noi, pentru toti clientii magazinelor online, care nu au ocazia de a vedea de aproape un produs sau de a-l proba.


Personalizarea bijuteriilor

Un alt avantaj evidentiat de clientii nostri a fost faptul ca beneficiaza de personalizarea produsului: fie este modificata lungimea, fie culoarea, poate fi schimbata inchizatoarea, astfel ca un colier se va aseza exact cum trebuie la gat, o bratara nu va aluneca de pe mana si cerceii se vor potrivi cum trebuie in functie de lungimea gatului. Nu vor fi doar niste bijuterii standard, ci lucrate sa se potriveasca.


Ne bucuram ca ai pasit alaturi de noi in aceasta lume fascinanta a perlelor naturale si te asteptam sa descoperim impreuna diversitatea acestor comori ale naturii.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

All comments

 1. Alina

  Buna ziua. La dvs se pot face evaluari ale unor bratati si coliere de perle? Daca nu, ma puteti indruma undeva in Buc unde se pot face? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. O zi frumoasa

 2. Alina

  Buna ziua. La dvs se pot face evaluari ale unor bratati si coliere de perle? Daca nu, ma puteti indruma undeva in Buc unde se pot face? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. O zi frumoasa

Leave a Reply