Cum se evalueaza perlele

Cum se evalueaza perlele

      Gradarea perlelor este  o practica a acestei industrii prin care se stabileste calitatea si implicit pretul bijuteriilor cu perle. Aceste reguli de buna practica au fost stabilite de catre PSLJ (Laboratoarele Japoneze in Studiul Perlelor), SSEF (Institutul de Gemologie Elvetian) si GIA (Institutul de Gemologie American).

      Perlele naturale de cultura de apa dulce( cel mai adesea comercializate) si perlele de Akoya folosesc sistemul de evaluare A-AAA, in timp de perlele Tahitiene folosesc sistemul A-D, fiind acceptat totusi si pentru acestea din urma evaluarea A-AAA.

      Perlele sunt clasificate astfel in functie de 7 factori dupa care trebuie aproximata calitatea bijuteriei:

 1.     Marimea

      La o perla rotunda este masurat diametrul, iar la o perla ovala, baroc sau neregulata se masoara lungimea si latimea.

 1.     Forma

      Sunt trei forme acceptate: perle rotunde( aici intra perlele rotunde sau aproape rotunde), simetrice( perlele ovale, buton sau lacrima) si perlele baroc.

 1.     Culoarea

      Culoare poate sa aiba un ton, o singura nuanta sau sa aiba un efect de curcubeu. 

culori de perle

 1.     Luciul

      Sau lustrul descrie pata de lumina reflectata de suprafata perlei care trebuie sa fie cat mai clara si mai uniforma, cum este acest Colier cu Perle Rare Edison, perle gigant, un hibrid care a reusit sa combine marimea perlelor de apa dulce si luciul perlelor de apa sarata, o noutate in lumea perlelor. 

 1.     Nacrul

      Reprezinta grosimea straturilor de sidef dispuse de catre scoica pe nucleu, precum si netezimea lor. Perlele Tahitiene sunt perlele cu un nacru foarte mare, ele avand un regim special, dupa recoltare fiind verificate individual de catre Ministerul Perlelor, un minister creat special pentru verificarea grosimii nacrului si corectitudinea clasificarii lor in functie de calitate, astfel incat doar perlele care corespund tuturor standardelor pot fi exportate

 1.     Potrivirea

      Consta in uniformitatea perlelor intr-o bijuterie, cercei colier, asortarea lor cat mai mare tinand cont de celelalte 6 caracteristici. Este o munca facuta doar de anumite persoane din industrie, pentru anumite coliere s-a asteptat si 30 de ani pentru o potrivire perfecta. Colierele cu cea mai buna potrivire a perlelor sunt colierele cu perle de Akoya. 

                Mai jos aveti ilustrat in detaliu deosebirile dintre categoriile de perle:

perle a

aa

perle aaa

perle aaaa

 Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale de cultura de apa sarata (Akoya, Tahitiene si South Sea) si perle naturale Edison

Descoperiți Eleganța Perlelor Naturale în Colecțiile Noastre Exclusiviste

Vă mulțumim că ați citit articolul nostru! Vă invităm să descoperiți colecțiile noastre exclusiviste de bijuterii cu perle naturale. Bijuteriile noastre sunt alegeri excelente atât pentru colecția personală, cât și pentru a fi oferite cadou persoanelor dragi.

Povestea Noastra

Magazinul nostru online a apărut în urmă cu 14 ani în România, într-un moment de pionierat atât pe piața online cât și pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte țări, cum ar fi Anglia, Franța, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nuntă sau sunt moștenire de familie, în România doar aurul și piesele rare din argint aveau acest rol. Dar destul de repede au stârnit curiozitatea și au câștigat încrederea clienților noștri. A contat foarte mult în acest proces disponibilitatea noastră în a da mai departe informații concrete și corecte despre perle, despre categoriile de calitate, raportul corect calitate-preț. De asemenea, a contat faptul că am fost direct importatori și prețurile au putut fi menținute la un nivel foarte bun.

În magazinul nostru online, vă așteaptă o gamă impresionantă de perle naturale, de la strălucitoarele perle de Akoya la exoticele perle Tahitiene și exclusivistele perle South Sea, până la pretioasele perle Edison și perlele de apă dulce cu un raport calitate-preț imbatabil. Cu peste 1000 de bijuterii cu design original, Kaskadda vă deschide ușa către o lume a eleganței și rafinamentului.

Kaskadda se remarcă și prin una dintre cele mai mari colecții cu perle rare premium din Europa, inclusiv perle rare japoneze Akoya, perle rare gigant Edison, perle rare Tahitiene și perle rare South Sea. Kaskadda nu este doar o marcă, ci o poveste înregistrată în 27 de țări din Europa, unde perlele devin simbolul frumuseții autentice și eleganței atemporale.

La Kaskadda, credem că fiecare femeie merită să strălucească cu o bijuterie cu perle naturale. Fiecare achiziție este însoțită de un certificat de garanție, detaliind tipul de perle și montură, pentru a asigura transparență și încredere.

În lumea bijuteriilor online, așteptările pot fi diverse, așa că am adoptat o politică de retur relaxată. Credem că este normal să existe o conexiune perfectă între tine și bijuteria ta, așa că procedura noastră de retur este simplă, rapidă și convenabilă (returul este gratuit) pentru tine. În cazuri rare, în care un produs ajunge cu un defect nedetectat sau nu corespunde așteptărilor tale, ne asigurăm că procesul de retur este unul foarte simplu, iar rambursarea contravalorii returului se realizează în 24-48 de ore de la receptionarea coletului.

Fiecare bijuterie Kaskadda este livrată într-o cutiuță de bijuterii gratuită, pregătită să fie oferită cadou. Pentru fiecare comandă, oferim cadou un saculeț cu mostre de perle, astfel încât să puteți explora și admira frumusețea diverselor forme, dimensiuni și culori ale perlelor de cultură de apă dulce.

Cu pasiunea noastră pentru calitate și autenticitate, mergem personal la cultivatorii din întreaga lume și selectăm manual marea majoritate a perlelor. Acest demers ne-a permis să importăm direct perle naturale de cea mai bună calitate din Japonia, Polinezia Franceză, China, Indonezia, Vietnam, Australia și multe altele. Faptul că suntem importatori direcți ne-a permis să menținem prețurile la un nivel excelent, făcând accesibile bijuteriile cu perle de cea mai înaltă calitate.

Vă invităm să faceți parte din această poveste, să vă bucurați de frumusețea perlelor și să vă asigurați că fiecare bijuterie pe care o alegeți este o alegere inspirată. Lăsați-vă purtate de farmecul perlelor noastre și îmbrățișați eleganța atemporală! Alegeți Kaskadda, alegeți frumusețea autentică!

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

All comments

 1. Alina

  Buna ziua. La dvs se pot face evaluari ale unor bratati si coliere de perle? Daca nu, ma puteti indruma undeva in Buc unde se pot face? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. O zi frumoasa

 2. Alina

  Buna ziua. La dvs se pot face evaluari ale unor bratati si coliere de perle? Daca nu, ma puteti indruma undeva in Buc unde se pot face? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. O zi frumoasa