Cum se evalueaza perlele

Cum se evalueaza perlele

 Gradarea perlelor este  o practica a acestei industrii prin care se stabileste calitatea si implicit pretul bijuteriilor cu perle. Aceste reguli de buna practica au fost stabilite de catre PSLJ (Laboratoarele Japoneze in Studiul Perlelor), SSEF (Institutul de Gemologie Elvetian) si GIA (Institutul de Gemologie American).

      Perlele naturale de cultura de apa dulce( cel mai adesea comercializate) si perlele de Akoya folosesc sistemul de evaluare A-AAA, in timp de perlele Tahitiene folosesc sistemul A-D, fiind acceptat totusi si pentru acestea din urma evaluarea A-AAA.

      Perlele sunt clasificate astfel in functie de 7 factori dupa care trebuie aproximata calitatea bijuteriei:

  1.     Marimea

      La o perla rotunda este masurat diametrul, iar la o perla ovala, baroc sau neregulata se masoara lungimea si latimea.

  1.     Forma

Sunt trei forme acceptate: perle rotunde( aici intra perlele rotunde sau aproape rotunde), simetrice( perlele ovale, buton sau lacrima) si perlele baroc.

  1.     Culoarea

Culoare poate sa aiba un ton, o singura nuanta sau sa aiba un efect de curcubeu.

  1.     Luciul

Sau lustrul descrie pata de lumina reflectata de suprafata perlei care trebuie sa fie cat mai clara si mai uniforma

  1.     Nacrul

Reprezinta grosimea straturilor de sidef dispuse de catre scoica pe nucleu, precum si netezimea lor.

  1.     Potrivirea

Consta in uniformitatea perlelor intr-o bijuterie, cercei colier, asortarea lor cat mai mare tinand cont de celelalte 6 caracteristici.

                Mai jos aveti ilustrat in detaliu deosebirile intre categoriile de perle:

perle calitatea A

perle calitatea AA

 

perle calitatea AAA

perle premium

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail:
   Website: (Url cu: http://)
* Comentariu:
Introduceti Codul