Aurul Negru- Perlele Tahitiene

Pescuite din apele Polineziei Franceze incepand cu anii 1700 perlele Tahitiene au fascinant imediat lumea prin marimea si culoarea lor, fiind cumparate cu sume exorbitante.
Un margaritar negru cu reflexe argintii, verzui sau rosiatice putea fi gasit doar in montura bijuteriilor celor mai bogati oameni ai lumii. Zona a fost luata cu asalt de catre pescuitorii de perle care-si riscau viata in adancimi pentru pretioasele geme. Pescuitorii de perle se supuneau la riscuri incredibile in cautarea acestora: se scufundau uneori pana la 100 de picioare riscand inecul, pierderea vederii din cauza presiunii mari a apei, lesinul din cauza hiperventilarii sau erau atacati de rechini sau alte animale marine. Din cauza exploatarii excesive in 1880 zona a fost declarata rezervatie naturala aceasta masura luandu-se cu scopul de a se reface populatia de scoici care produce perle Tahitiene.
Cum au aparut
Insa, in 1888 Kōkichi Mikimoto a inceput cultivarea perlelor de apa sarata. Mikimoto s-a nascut in 1858 in Toba, provincia Shima, fiind primul copil al familiei. Tatal sau era proprietarul unui magazin care vindea udon, taietei japonezi, insa atunci cand el avea 11 ani tatal sau s-a imbolnavit, astfel ca la 13 ani a trebuit sa renunte la scoala si sa inceapa sa vanda legume pentru a-si intretine familia. In aceasta perioada a intalnit pescuitorii de perle care isi aduceau prada culeasa pe malurile orasului Ise si asa s-a nascut fascinatia lui pentru perle.
Scopul sau a fost acela de a creea perle naturale de aceeasi calitate cu cele gasite in natura, dar reducand semnificativ riscurile recoltarii lor. Abia dupa 12 ani de incercari, cand aproape ajunsese in pragul falimentului a reusit sa perfecteze tehnica prin care dintr-o scoica cu buza neagra, foarte mare ca si dimensiuni, uneori ajungand si pana la 5 kg, numita Pinctada margaritifera a putut recolta prima perla de apa sarata cultivata.
Cum se cultiva Perlele Tahitiene
Perlele Tahitiene se obtin prin inserarea intr-un mod delicat in scoica a unui corp strain pe care scoica va depune sidef de-a lungul anilor. Dupa recoltare scoica poate fi folosita din nou pentru a creea o noua perla, cu cat perla se maturizeaza, cu atat face perle mai calitative.
Culoarea perlelor Tahitiene este unica, fiind singurele perle naturale negre, celalte obtinandu-si culoarea prin nuantarea apei in care au crescut. Perlele Tahitiene au diferite nuante, pe suprafata lor observandu-se reflexe gri, verzui, ciocolatii, ele fiind impropriu numite „negre”, denumirea oficiala fiind „ Perle Tahitiene de cultura natural colorate” , denumire folosita de catre profesionistii din domeniu. Datorita faptului ca s-a reusit cultivarea lor, pretul perlelor Tahitiene nu mai este unul prohibitiv, ele putand fi gasite acum in mai multe magazine de lux.
Unde cresc Perlele Tahitiene
Perlele Tahitiene se cultiva acum in mai multe parti ale lumii, unul din marii exportatorii fiind continentul australian. Fiind extrem de pretentioase, fermele de perle sunt plasate in golfuri care trebuie sa intruneasca mai multe conditii pentru ca scoicile sa poata depune in liniste sideful timp de cativa ani: sa fie ferite de furtuni, apa sa fie bine oxigenata si ferita de alge sau alte microorganisme care le-ar putea imbolnavi. Una dintre aceste zone rare se gaseste in Kimberley, unde putem vedea o minune a naturii, cascadele orizontale. Ele apar in locurile in care stanci imense ingusteaza la un moment dat cursul apei si valurile mareice creeaza aceste cascade care uneori au 5 m inaltime. Aceste caderi de apa oxigeneaza mediul scoicilor oferindu-le cele mai bune conditii.
Pescuitul de perle, o afacere cu pericole la tot pasul
Desi conditiile pescuitorilor de perle s-au imbunatatit semnificativ fata de acum 300 de ani aceasta meserie nu este lipsita nici acum de pericole. Aceste zone sunt populate de rechini care ingreuneaza enorm munca scafandrilor, dar si de balene care reprezinta un adevarat pericol atat pentru nave cat si pentru pescuitorii scufundati in apa, deoarece balenele nu pot sesiza furtunele de oxigenare de a caror viata depind scafandri. Asa ca orice activitate se opreste pana cand balenele parasesc zona, nu de putine ori ele fiind responsabile cu distrugerea acestor instalatii.
Fie ca au forma rotunda sau baroc, perlele Tahitiene raman in topul pasionatilor de perle, avand o frumusete frapanta fiind extrem de rafinate.
O bijuterie cu perle tahitieneconfera multa eleganta si exclusivitate celei care o poarta, valoarea si frumusetea ei dainuind peste vreme.
In magazinul nostru puteti gasi mai multe modele de bijuterii cu perle Tahitiene, iar consultantii nostri va stau la dispozitie pentru orice detalii legate de produsele noastre sau pentru a va ajuta in alegerea cadoului perfect.
In magazinul nostru puteti gasi una dintre cele mai mari si variate colectii cu perle rare din Europa. Puteti alege intre stralucitoarele perle de Akoya, exoticele perle Tahitiene, extravagantele perle South Sea sau pretioasele perle Edison. Pentru a vedea colectia noastra de bijuterii cu perle naturale Tahitiene, premium, dati click pe oricare dintre fotografiile de mai jos:
Despre Magazinul Nostru
Magazinul nostru online a aparut in 2009 in Romania, intr-un moment de pionierat atat pe piata online cat si pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte tari, cum ar fi Anglia, Franta, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nunta sau sunt mostenire de familie, in Romania doar aurul si piesele rare din argint aveau acest rol. Din fericire, destul de repede au strarnit curiozitatea si au castigat increderea clientilor nostri. A contat foarte mult in acest proces disponibilitatea noastra in a da mai departe informatii concrete si corecte despre perlele naturale, despre clasarea lor si raportul corect calitate-pret.
De fapt, ideea principala a acestui magazin a fost ca fiecare femeie sa aiba acces la o bijuterie cu perle, si in acest scop am avut intotdeauna o plaja larga de produse, in prezent cu peste 5000 de modele. Si ce cadou poate fi mai potrivit decat o bijuterie cu perle?
In toti acesti ani am reusit sa cream parteneriate in intreaga lume, astfel incat acum, ca intr-un mare puzzle, bijuteriile care pleaca catre clientii nostri sunt realizate din perlele care intrunesc criteriile noastre de calitate, alese direct de la cultivatorii de perle din Japonia, China, Tahiti, Indonezia, Polinezia Franceza, Hawaii, Australia. Doar in acest fel am reusit sa asiguram o calitate de exceptie si una dintre cele mai mari colectii de perle rare din Europa, la un pret foarte bun. In prezent, puteti gasi in magazinul nostru, sub brandul Kaskadda, marca inregistrata in 27 de tari in Europa, o gama extrem de bogata de perle naturale: stralucitoarele perle de Akoya, exoticele perle Tahitiene, pretioasele perle Edison, perle de apa dulce cu un pret imbatabil, boemele perle Baroque, in toate culorile, marimile si formele.
Siguranta si transparenta
Alte doua motive pentru care am primit increderea clientilor nostri, si aceste doua motive au cantarit foarte greu atunci cand ne-au ales, au fost faptul ca am insotit fiecare bijuterie de un Certificat de Garantie (care certifica tipul perlei si montura bijuteriei), dar si faptul ca modalitatea de retur a fost o procedura foarte simpla – orice produs poate fi returnat in termenul prevazut de lege fara nici o explicatie sau poate fi schimbat ori modificat, un beneficiu care ar trebui sa existe, spunem noi, pentru toti clientii magazinelor online, care nu au ocazia de a vedea de aproape un produs sau de a-l proba.
Personalizarea bijuteriilor
Un alt avantaj evidentiat de clientii nostri a fost faptul ca beneficiaza de personalizarea produsului: fie este modificata lungimea, fie culoarea, poate fi schimbata inchizatoarea, astfel ca un colier se va aseza exact cum trebuie la gat, o bratara nu va aluneca de pe mana si cerceii se vor potrivi cum trebuie in functie de lungimea gatului. Nu vor fi doar niste bijuterii standard, ci lucrate sa se potriveasca.
Ne bucuram ca ai pasit alaturi de noi in aceasta lume fascinanta a perlelor naturale si te asteptam sa descoperim impreuna diversitatea acestor comori ale naturii.
Urmareste-ne:
Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!
All comments