Aurul Negru- Perlele Tahitiene

Aurul Negru- Perlele Tahitiene

       Pescuite din apele Polineziei Franceze incepand cu anii 1700 perlele Tahitiene au fascinant imediat lumea prin marimea si culoarea  lor, fiind cumparate cu sume imense de bani.

polinezia franceza

      Un margaritar negru cu reflexe argintii, verzui sau rosiatice putea fi gasit doar in montura bijuteriilor celor mai bogati oameni ai lumii. Zona a fost luata cu asalt de catre pescuitorii de perle care-si riscau viata in adancimi pentru pretioasele geme. Pescuitorii de perle se supuneau la riscuri incredibile in cautarea acestora: se scufundau uneori pana la 100 de picioare riscand inecul, pierderea vederii din cauza presiunii mari a apei, lesinul din cauza hiperventilarii sau erau atacati de rechini sau alte animale marine.  Din cauza exploatarii excesive in  1880 zona a fost declarata rezervatie naturala aceasta masura luandu-se cu scopul de a se reface populatia de scoici care produce perle Tahitiene.

perle tahitiene

      Cum au aparut 

      Insa, in 1888 Kōkichi Mikimoto a inceput cultivarea perlelor de apa sarata. Mikimoto s-a nascut in 1858 in Toba, provincia Shima, fiind primul copil al familiei. Tatal sau era proprietarul unui magazin care vindea udon, taietei japonezi, insa atunci cand el avea 11 ani tatal sau s-a imbolnavit, astfel ca la 13 ani a trebuit sa renunte la scoala si sa inceapa sa vanda legume pentru a-si intretine familia. In aceasta perioada a intalnit pescuitorii de perle care isi aduceau prada culeasa pe malurile orasului Ise si asa s-a nascut fascinatia lui pentru perle. Scopul sau a fost acela de a creea perle naturale de aceeasi calitate cu cele gasite in natura, dar reducand semnificativ riscurile recoltarii lor. Abia dupa 12 ani de incercari, cand aproape ajunsese in pragul falimentului a reusit sa perfecteze tehnica prin care dintr-o scoica cu buza neagra, foarte mare ca si dimensiuni, uneori ajungand si pana la 5 kg,  numita Pinctada margaritifera a putut recolta prima perla de apa sarata cultivata.

mikimoto perle

      Cum se cultiva Perlele Tahitiene

      Perlele Tahitiene se obtin prin inserarea intr-un mod delicat in scoica a unui corp strain pe care scoica va depune sidef de-a lungul anilor. Dupa recoltare scoica poate fi folosita din nou pentru a creea o noua perla, fiind o diferenta imensa fata de metoda barbara folosita inainte, cand scoica era deschisa cu un cutit si omorata in incercarea de a-i fi recoltata perla.  

      Culoarea perlelor Tahitiene este unica, fiind singurele perle naturale negre, celalte obtinandu-si culoarea prin nuantarea apei in care au crescut. Perlele Tahitiene au diferite nuante, pe suprafata lor observandu-se reflexe gri, verzui, ciocolatii, ele fiind impropriu numite „negre”, denumirea oficiala fiind „ Perle Tahitiene de cultura natural colorate” , denumire folosita de catre profesionistii din domeniu. Datorita faptului ca s-a reusit cultivarea lor, pretul perlelor Tahitiene nu mai este unul prohibitiv, ele putand fi gasite acum in mai multe magazine de lux.

cum se cultiva perlele

      Unde cresc Perlele Tahitiene

      Perlele Tahitiene se cultiva acum in mai multe parti ale lumii, unul din marii exportatorii fiind continentul australian. Fiind extrem de pretentioase,  fermele de perle sunt plasate in golfuri care trebuie sa intruneasca mai multe conditii pentru ca scoicile sa poata depune in liniste sideful timp de cativa ani: sa fie ferite de furtuni, apa sa fie bine oxigenata si ferita de alge sau alte microorganisme care le-ar putea imbolnavi. Una dintre aceste zone rare se gaseste in Kimberley, unde putem vedea o minune a naturii, cascadele orizontale. Ele apar in locurile in care stanci imense ingusteaza la un moment dat cursul apei si valurile mareice creeaza aceste cascade care uneori au 5 m inaltime. Aceste caderi de apa oxigeneaza mediul scoicilor oferindu-le cele mai bune conditii.

australia

      Pescuitul de perle, o afacere cu pericole la tot pasul

      Desi conditiile pescuitorilor de perle s-au imbunatatit semnificativ fata de acum 300 de ani aceasta meserie nu este lipsita nici acum de pericole. Aceste zone sunt populate de rechini care ingreuneaza enorm munca scafandrilor, dar si de balene care reprezinta un adevarat pericol atat pentru nave cat si pentru pescuitorii scufundati in apa, deoarece balenele nu pot sesiza furtunele de oxigenare de a caror viata depind scafandri. Asa ca orice activitate se opreste pana cand balenele parasesc zona, nu de putine ori ele fiind responsabile cu distrugerea acestor instalatii.

pescuitori de perle

      Fie ca au forma rotunda sau baroc, perlele Tahitiene raman in topul pasionatilor de perle, avand o frumusete frapanta fiind extrem de rafinate. 

O bijuterie cu perle Tahitiene confera multa eleganta si exclusivitate celei care o poarta, valoarea si frumusetea ei dainuind peste vreme. 

            In magazinul nostru puteti gasi mai multe modele de bijuterii cu perle Tahitiene, iar consultantii nostri  va stau la dispozitie pentru orice detalii legate de produsele noastre sau pentru a va ajuta in alegerea cadoului perfect. 

 Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale de cultura de apa sarata (Akoya si Tahitiene) si perle naturale Edison. Pentru a vedea colectia noastra de bijuterii cu perle naturale montate in aur si argint, dati click pe oricare dintre fotografiile de mai jos: 

Colier Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur si Perle BaroqueBratara Aur si Perle Naturale Premium

Set Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur cu Perle PremiumColier Perle Naturale Baroque

Set Aur si Perle NaturaleInel Aur cu Perla TahitianaSet Aur si Perle Naturale Baroque

                                                            

                                                             

Despre Magazinul Nostru

Va oferim produse unice fiindca produsele noastre sunt o adevarata comoara

Dacă sunteți un fan adevărat, o sa va placa. Avem o varietate enormă în comparație cu toți concurenții noștri. Colectia noastra este ca o perla de mare printre pietrele simple. Clientii nostri devotati au observat ca bunurile noastre sunt indicele unui gust adevarat si elegant.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

Obțineți ultimele știri livrate zilnic!

veti primi ultimile stiri in casuta de email

All comments