Coroniţa de rouă. Poveste franţuzească.

 Coroniţa de rouă. Poveste franţuzească.

        A fost odată un rege, care avea o singură fată. Şi cum era unic copil, tatăl ei o răsfăţa împlinindu-i toate dorinţele, oricât de năzdrăvane.

          Într-o bună dimineaţă, pe când se plimba prin grădina palatului, prinţesa rămase cu privirea în admiraţia picăturilor de rouă, care scânteiau ca nişte briliante pe florile şi frunzele din jurul ei.

          Alergă într-un suflet la rege, tatăl ei, şi-i spuse :

          - Tată, dă poruncă să mi se facă o coroniţă din picăturile de rouă ! Sunt atât de frumoase ! Şi mai sclipitoare decât briliantele !

          Tatăl ei rămase foarte surprins de această dorinţă năstruşnică, ştiind prea bine că aşa ceva nu e cu putinţă. Cum să faci o coroniţă din...rouă, adică din apă ? Încercă aşadar să-i explice, s-o facă să-şi schimbe gândul.Zadarnic, ea o ţinea una şi bună. Atâta l-a rugat şi a plâns fata lui, încât n-avu ce face şi dădu poruncă să i se facă o coroniţă din briliante de rouă.

          Au fost chemaţi la palat cei mai pricepuţi giuvaiergii din ţară. Li s-a spus că până în trei zile şi trei nopţi, dacă nu vor fi în stare să facă o coroniţă prinţesei din briliante de rouă vor fi pedepsiţi cu moartea. În schimb, celui care va fi în stare s-o mulţumească i se vor da zece saci cu galbeni. Bijutierii ascultară ce li se poruncea şi în gând îşi spuneau de pe-acum rugăciunea cea din urmă. O mare jale puse stăpânire pe întreaga ţară.

          A doua zi se întâlniră din nou toţi bijutierii, să se sfătuiască între ei, cum să scape de asemenea urgie. Cel mai bătrân dintre ei, care era şi cel mai înţelept, le spuse :

          - Fiţi pe pace. Mergeţi liniştiţi la casele voastre, căci vă promit că vă voi salva. Aveţi încredere în mine !

          A treia zi dimineaţă el se duse la palat şi-i vorbi regelui :

          - Măria ta ! Eu mă ofer să-i fac prinţesei o coroniţă din rouă. Până diseară va fi gata. Dar cu o singură condiţie.

          - Spune, care-i aceea ! îi zise regele.

          - Să vină prinţesa însăşi când mă voi apuca de lucru şi să fie de faţă, să mă asiste.

          Copila veni bucuroasă. Iar bătrânul îi spuse :

          - Dacă vrei să iasă o coroniţă frumoasă după cum ţi-e voia, prinţesă, trebuie să mă ajuţi. Să iau briliantele de rouă chiar din mâna ta !

          Fără să-şi dea seama de ceea ce îi cerea bătrânul înţelept, fata sări într-un picior de bucurie şi-l invită pe bijutier să vină cu ea în grădină. Era dimineaţă, foarte devreme, şi pe toate corolele florilor precum şi pe orice frunzuliţă şi firicel de iarbă sclipeau feeric picăturile de rouă.

          - Hai să începem să lucrăm ! îi spuse bijutierul. Dă-mi picăturile de rouă una câte una. dar ia-le cu mare grijă !

          Copila încercă să ia o picătură de rouă de pe o frunză, dar...roua i se risipi în palmă ! La fel se întâmplă şi cu a doua picătură, şi cu a treia. Şi tot aşa cu atâtea altele.

          După o strădanie zadarnică de o dimineaţă întreagă, în care prinţesa încerca să ia picătură după picătură de rouă şi, spre necazul ei, toate i se risipeau şi dispăreau, se uită la bijutierul cel bătrân şi înţelept şi...de ruşine roşi la faţă până la urechi !

          Alergă la tatăl ei şi-i făgădui că de-acum încolo nu-i va mai cere lucruri cu neputinţă de înfăptuit.

          Iar bătrânul bijutier încasă banii promişi de rege şi-i împărţi cu ceilalţi bijutieri, cărora nu le veni să-şi creadă ochilor că, pe lângă norocul că scăpaseră de primejdie, deveniseră şi bogaţi !

 Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale de cultura de apa sarata (Akoya si Tahitiene) si perle naturale Edison. Pentru a vedea colectia noastra de bijuterii cu perle naturale montate in aur si argint, dati click pe oricare dintre fotografiile de mai jos: 

Colier Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur si Perle BaroqueBratara Aur si Perle Naturale Premium

Set Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur cu Perle PremiumColier Perle Naturale Baroque

Set Aur si Perle NaturaleInel Aur cu Perla TahitianaSet Aur si Perle Naturale Baroque

Despre Magazinul Nostru

Magazinul nostru online a aparut in urma cu 11 ani in Romania, intr-un moment de pionierat atat pe piata online cat si pe cea a perlelor naturale. Spre deosebire de alte tari, cum ar fi Anglia, Franta, America, Australia, unde cultura perlelor este veche, unde bijuteriile cu perle sunt daruri de nunta sau sunt mostenire de familie, in Romania doar aurul si piesele rare din argint aveau acest rol. Dar destul de repede au strarnit curiozitatea si au castigat increderea clientilor nostri. A contat foarte mult in acest proces disponibilitatea noastra in a da mai departe informatii concrete si corecte despre perle, despre categoriile de calitate, raportul corect calitate-pret. De asemenea a contat faptul ca am fost direct importatori si preturile au putut fi mentinute la un nivel foarte bun.
De fapt, ideea principala a acestui magazin a fost ca fiecare femeie sa aiba acces la o bijuterie cu perle si in acest scop am avut intotdeauna o plaja larga de produse cu preturi diferite, multe dintre ele sub 100 de lei. Ce cadou, la un pret bun, poate fi mai potrivit ca o bijuterie cu perle?
Alte doua motive pentru care am putut pastra increderea clientilor nostri, probabil si cele mai importante, au fost faptul ca am insotit fiecare bijuterie de un Certificat de Garantie care certifica tipul perlei (de apa dulce sau sarata), montura bijuteriei( argint, aur sau aliaj metalic), placarea si/ sau incrustarea cu alte pietre sau cristale si faptul ca modalitatea de Retur a fost o procedura foarte simpla – orice produs poate fi returnat in termeni de 30 de zile fara nici o explicatie, poate fi schimbat sau modificat( un beneficiu care ar trebui sa existe, spunem noi, pentru toti clientii magazinelor online, care nu au ocazia de a vedea de aproape un produs sau de a-l proba).
Un alt avantaj evidentiat de clientii nostri a fost faptul ca benficiaza de personalizarea produsului: fie este modificata lungimea, fie culoarea, poate fi schimbata montura, modelul sau se poate crea un model cu totul nou dupa ideea sau tinuta clientei. In aceste conditii, un colier se va aseza exact cum trebuie la gat, o bratara nu va aluneca de pe mana si cerceii se vor potrivi cum trebuie in functie de lungimea gatului. Nu vor fi doar niste bijuterii standard ci lucrate sa se potriveasca.
De asemenea, tinand cont tot timpul de parerea clientilor, am cautat sa aducem o gama cat mai larga de perle de provenienta si calitati diferite. Astfel incat, in prezent, puteti gasi in magazinul nostru o gama extrem de bogata de perle naturale: stralucitoarele perle de Akoya, exoticele perle Tahitiene, pretioasele perle Edison, perle de apa dulce cu un pret imbatabil, boemele perle Baroque, in toate culorile, in peste 1000 de de bijuterii cu design original.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

Obțineți ultimele știri livrate zilnic!

veti primi ultimile stiri in casuta de email

All comments