Bufnita- simbolistica in vestimentatie

Bufnita- simbolistica in vestimentatie

      Simbolul intelepciunii, dotata cu simturi aparte, un animal totemic, preferat de samani, a fost vazuta in majoritatea culturilor ca un ghid spiritual care percepe adevaruri si intelesuri inaccesibile avand un nivel superior de cunoastere dobandit in urma trecerii ei prin tenebrele noptii. In istorie si mitologie simbolul bufnitei se gaseste in asociere cu feminitatea, intelepciunea, cautarea interioara si protectia. Inainte de a primi forma umana, Atena era simbolizata de o bufnita, fiind zeita intelepciunii si strategiei, iar Diana, corespondenta romana a Atenei, era de asemenea asociata cu luna si cu bufnita.

      Desi in cultura Europeana este asociata cu moartea, aceasta supertitie a ramas din timpurile in care triburile germanice si vikingii, inainte de a ataca, imitau strigatul bufnitei ca semnal pentru inceperea masacrului.

      Triburile Sioux si Pawnee o priveau ca pe mesagerul de dincolo, in timp ce indienii Lakota se identificau cu bufnita, invatau sa lupte noaptea si-si vopseau fata cu dungi negre in jurul ochilor pentru a obtine vedere nocturna la fel ca aceasta pasare- simbol. Penele de bufnita au fost folosite de razboinici pentru aparare si claritate in lupta, iar samanii s-au impodobit cu ele pentru a inlesni citirea mesajelor trimise de strabuni si pentru a auzi mesajul ascuns al lucrurilor nerostite inca.

      Pentru africani este simbolul intelepciunii si au un proverb pentru asta: „Bufnita este un animal intelept pentru ca, desi vede multe, spune putine”.

      In zilele noastre designerii au incorporat simbolul bufnitei in haine, accesorii si bijuterii, iar maestrii Feng Shui o recomanda ca si decor pentru ca emana o energie aducatoare de avere.  Ei recomanda sa fie pozitionata pe birou, aducand totodata si un sentiment de siguranta si confort interior. In viziunea moderna bufnita, ca si orice inaripata, simbolizeaza libertatea, dar si viziunea, datorita abilitatii sale de a vedea departe in noapte, puterea de concentrare, dar si de a visa, pentru ca noaptea totul este mai profund, cu mai mult sens.

      Cu atata simbolistica in spate, istorie si misticism nu este de mirare ca simbolul bufnitei este atat de popular.

cercei de argint si perle bufnita cercei de argint si perle crem bufnita 

cercei bufnita cercei bufnita argint si perle lila

 Magazinul nostru comercializeaza doar perle naturale de cultura de apa dulce, perle naturale de cultura de apa sarata (Akoya si Tahitiene) si perle naturale Edison. Pentru a vedea colectia noastra de bijuterii cu perle naturale montate in aur si argint, dati click pe oricare dintre fotografiile de mai jos: 

Colier Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur si Perle BaroqueBratara Aur si Perle Naturale Premium

Set Aur si Perle Naturale PremiumCercei Aur cu Perle PremiumColier Perle Naturale Baroque

Set Aur si Perle NaturaleInel Aur cu Perla TahitianaSet Aur si Perle Naturale Baroque

     

 

 

Despre Magazinul Nostru

Va oferim produse unice fiindca produsele noastre sunt o adevarata comoara

Dacă sunteți un fan adevărat, o sa va placa. Avem o varietate enormă în comparație cu toți concurenții noștri. Colectia noastra este ca o perla de mare printre pietrele simple. Clientii nostri devotati au observat ca bunurile noastre sunt indicele unui gust adevarat si elegant.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

Obțineți ultimele știri livrate zilnic!

veti primi ultimile stiri in casuta de email

All comments