Cei mai scumpi cercei cu perle- record de licitatie.

Cei mai scumpi cercei cu perle- record de licitatie.

      S-au vandut la licitatia organizata de firma Doyle din New York cu 3,3 milioane de dolari. Ei au apartinut imparatesei  Eugenie a Frantei, sotia lui Napoleon al III-lea.  Au depasit recordul  de pret obtinut cu un an in urma de casa de licitatii Sotheby’ Geneva, cand se obtinuse pretul de 900.000 de dolari pentru o pereche de cercei marca Bulgari, care s-a aflat in colectia de bijuterii a Ginei Lolobrigida.

                                                                   cercei cu perle

      Pretul a cunoscut o crestere uriasa in urma evaluarii facute de Institutul Gemologic al Elvetiei care a spus ca: “ Asortarea a doua perle naturale de asemenea marime si calitate este extrem de rara si tocmai de aceea, aceasta pereche de perle, ar trebui privita ca o exceptionala comoara a naturii”

      Perlele au forma de lacrima, inalte de 23 mm si late de 13, culoarea alb- gri, un nacru si un lustru de exceptie, in pretul bijuteriei montura nefiind de mare valoare.

        Dupa caderea Bastiliei, in 1887, perlele, impreuna cu restul bijuteriilor coroanei au fost vandute la o licitatie de 12 zile care s-a desfasurat in Luvru. Aproape o treime din acele bijuterii au fost cumparate de celebra firma Tiffany& Co.

                                                                cercei cu perle sotia napoleon

       Cele doua perle superbe au ajuns si la celebrul George Crocker, fiul multi milionarului Charles Crocker care a fondat Caile Ferate Central Pacific din California. Ulterior au ajuns in posesia unui alt proeminent industrias, Henry Huttlestone Rogers, fondatorul cailor Ferate Virginia. Au fost purtate de nepoata acestuia la Craciunul din 1925 si apoi pastrate pentru fiica acestei, Anne, care le-a purtat la balul de debut din 1941. Fiica acesteia, doamna  Lewis A. Shea, a fost ultimul proprietar, cea care le-a si pus in vanzare pentru aceasta licitatie.

       Un an mai tarziu, perlele au fost montate intr-un nou design, ca si brosa, cu montura de aur si argint si 2 diamante de 3 karate fiecare, piesa prezentata la Expozitia Masterpiece, Londra.    

                                    brosa cu perle  

      Pentru a primi periodic informatii despre ofertele noastre la bijuterii cu perle naturale nu uitati sa va inscrieti la newsletter aici

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail:
   Website: (Url cu: http://)
* Comentariu:
Introduceti Codul

Despre Magazinul Nostru

Va oferim produse unice fiindca produsele noastre sunt o adevarata comoara

Dacă sunteți un fan adevărat, o sa va placa. Avem o varietate enormă în comparație cu toți concurenții noștri. Colectia noastra este ca o perla de mare printre pietrele simple. Clientii nostri devotati au observat ca bunurile noastre sunt indicele unui gust adevarat si elegant.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

Obțineți ultimele știri livrate zilnic!

veti primi ultimile stiri in casuta de email