Care este deosebirea dintre perlele naturale si perlele de cultura?

Care este deosebirea dintre perlele naturale si perlele de cultura?

              Un numar foarte mare de oameni se intreaba acest lucru, de fapt este cea mai frecventa intrebare a clientilor din intreaga lume.

      Haideti, pentru inceput, sa vedem cateva mituri legate de acest lucru:

perle naturala de culturaPerlele de cultura sunt imitatii sau falsuri

perla rotunda rozPerlele naturale sunt doar cele de apa sarata

perla de cuturaPerlele de cultura si perlele de apa dulce sunt acelasi lucru deci sunt false

perle naturalePerlele Tahitiene, Akoya si perlele South Sea sunt singurele perle veritabile

colier cu perleAdevaratele bijuterii cu perle sunt realizate doar cu perle naturale

      Citind urmatoarele randuri veti intelege exact caracteristicile celor doua categorii astfel incat veti fi perfect informat, putand lua pe viitor o decizie corecta in alegerea unei bijuterii cu perle.

      Sigura diferenta intre perlele salbatice, numite comun “naturale” si perlele de cultura , este inceputul procedeului de creare al perlei de catre scoica. Adica, in momentul in care perla se deschide pentru  a se hrani, se poate intampla ca un firicel de nisip sau un rest organic sa ramana prins in interiorul ei si sa creeze o iritatie. In acel moment, ca sistem de aparare, scoica incepe sa secrete sidef si sa-l inveleasca pe intrus. Strat dupa strat, zi dupa zi, pana in momentul in care este culeasa.  La perlele de cultura, acel intrus este de fapt o margica, nucleul perlei, introdus de catre cultivatori pentru a stimula scoica sa inceapa sa depuna sidef si astfel sa se nasca o perla. Dupa acest moment, intreg procedeul este exact la fel, iar la final, dupa o perioada de cativa ani perlele sunt recoltate usor, fiind asezate de catre cultivatori pe niste suporti speciali.

ferma de perle de cultura

       Desi procedeul de cultivare al perlelor a fost inventat de un japonez, astazi China este cea mai mare cultivatoare de perle. Multe dintre excursiile in aceste zone exotice prind in traseul lor si cate o vizita la fermele de perle.

vizita la ferma de perle

       Perlele de cultura sunt perlele cele mai comercializate astazi,  in proportie de 99.9%, cele gasite accidental in ocean fiind foarte rare, dintre ele foarte putine fiind calitative cat sa fie si montate in bijuterii, iar acestea din urma avand un pret exorbitant. Si cele cultivate si cele crescute salbatic sunt tot perle naturale, procedeul fiind acelasi, scoica punandu-si strat dupa strat sidef peste un bob de nisip, rest de mancare ramas in interiorul ei sau nucleul introdus de catre oameni intentionat.   Nici un bijutier nu poate deosebi o perla salbatica de una de cultura, singura varianta de testare( folosita de casele mari de licitatii unde se vand bijuterii istorice,  cu preturi extrem de mari) este aparatul cu raze X unde se observa nucleul perlei.            

 

      Toate perlele, indiferent de modul lor de crestere au acelasi sistem de evaluare, fiind evaluate de la A la AAA ( pentru detalii privin evaluarea perlelor puteti citi acest articol aici )

      Perlele pot fi cultivate atat in apa dulce, asa numitele perle de apa dulce, dar si in apa sarata: Akoyaperlele de Tahiti sau perlele South Sea.

perle de apa sarata Akoya tahiti

      Concluzii

      Perlele de cultura sunt  folosite astazi in crearea bijuteriilor, chiar si de catre marile case de bijuterii astfel incat s-a adoptat terminologia de „perle naturale de cultura” sau simplu „perle naturale”. 

      coliere bijuterii Pentru intreaga noastra colectie de bijuterii cu perle naturale de cultura intra AICI

Adauga un comentariu

* Nume:
* E-mail:
   Website: (Url cu: http://)
* Comentariu:
Introduceti Codul

Despre Magazinul Nostru

Va oferim produse unice fiindca produsele noastre sunt o adevarata comoara

Dacă sunteți un fan adevărat, o sa va placa. Avem o varietate enormă în comparație cu toți concurenții noștri. Colectia noastra este ca o perla de mare printre pietrele simple. Clientii nostri devotati au observat ca bunurile noastre sunt indicele unui gust adevarat si elegant.

Urmareste-ne:

Citiți ultimele noastre știri despre oricare dintre aceste rețele sociale!

Obțineți ultimele știri livrate zilnic!

veti primi ultimile stiri in casuta de email